Alles wat je wilt weten over drones

0
2996
drone

Drones: welke zijn er zoal?

Ben jij benieuwd welke drones er zoal te koop zijn? Misschien ben je op zoek naar een drone voor een specifieke toepassing. Er zijn diverse soorten drones op de markt, zoals DJI drones. Maar welke verschillende soorten drones zijn er eigenlijk? Wij hebben de verschillende soorten drones voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek alles over drones.

Camera drone

De camera drone is een van de meest populaire drones en wordt dan ook het meest verkocht. Wie aan drones denkt, denkt vrijwel meteen aan de camera drone. Met deze drone kun je op hoogte mooie beelden maken. Tegenwoordig zijn er camera drones die voor steeds lagere prijzen scherp beeld kunnen bieden. Zo zijn er camera drones die al voor 400 euro worden verkocht of duurdere exemplaren van 2500 euro. Deze drones worden veel als hobby gebruikt, maar ook professioneel ingezet door bedrijven voor bijvoorbeeld het filmen van promotievideo’s.

Race drone

Naast camera drones worden ook race drones veel verkocht. Deze bijzondere drones noemt men ook wel ‘FPV-drones’. First Person View dus. Deze drones zijn uitermate geschikt om met hoge snelheid een heel parcours af te leggen. Tegenwoordig worden er steeds meer drone races gehouden. Daar waar je vroeger vooral zelf een race drone moest bouwen, worden er nu vooral veel kant en klare race drones verkocht. Wanneer je graag eens aan een drone race wilt meedoen, hoef je dus niet meer een hele race drone zelf in elkaar te zetten.

Speelgoed drone

Hebben we het over de speelgoed drone, dan hebben we het ook echt over speelgoed. Een speelgoed drone zal niet meer dan een paar honderd euro kosten. Echter kun je ze ook voor slechts een paar tientjes kopen. Een groot verschil tussen de speelgoed drone en een professionele camera drone is dat ze minder eenvoudig te besturen zijn dan duurdere drones. Ze vliegen dan ook minder stabiel. Wel is een speelgoed drone zeer geschikt voor beginners die voor het eerst starten met drone vliegen. Je maakt zo op een laagdrempelige manier kennis met drones en kan nadat je deze onder de knie hebt overstappen op een camera drone of een race drone. Met speelgoed drones kun je doorgaans niet filmen, dus als je graag mooie filmpjes wilt maken, raden we je een camera drone aan.

Weet jij al voor welke drone je gaat kiezen?