Wat zullen we eten met de Feestdagen?

0
25

Nog ongeveer een maand en de feestdagen met hun eten en drinken en tafelen komen er weer aan, niets is meer Italiaans dan samen gedurende een ganse koude winterse dag lekker eten te bereiden om al dat lekkers dan aan één lange tafel met de ganse familie op te smullen, liefst vergezeld van enkele goede lokale wijnen.

Voor wie het dit jaar eens iets meer of anders mag zijn dan gerookte zalm, kreeftensoep en gevulde kalkoen en ijsbuche als toetje, geeft de smaak van Italië volgende culinaire tips voor de feestdagen http://www.desmaakvanitalie.nl/category/culinaire-tips-voor-de-feestdagen/#feed , 7 bladzijden inspiratie.

Om het zoveel als mogelijk op zijn Piemontees te doen zou ik kiezen voor de cotechinoworst met paddenstoelen en polenta én de gnocchi van Nonno Gino (zoals in de kookles bij Verdita Knipoog) als antipasto en primo, gevolgd door de haas met knoflook en rozemarijn (dat wordt hier dagelijks door de plaatselijke "helden" gejaagd) en de stokvis alla vincentina met als dessert de chocolade-hazelnoottaart (voor Natascha met Nutella glazuur), mij klinkt dat een redelijk aantrekkelijk Kerstmenu.

Wat denken jullie? Welk Italiaans Kerst dan wel Oudejaarsmenu wordt het bij jullie? Laat ons watertanden en geef jullie menu’s en suggesties door, wij kiezen dan waar we het liefst zouden uitgenodigd worden Lachend.

Gun die vetgemeste kalkoen een extra jaartje en verras ons met een Buon Natale all’Italiana!

(Nicolas)