Theo van der Werf 25 jaar secretaris van de Vereniging Het Spinozahuis

0
444

 

Een paar weken geleden las ik in Henri Krops Spinoza. Een paradoxale icoon van Nederland dat Theo van der Werf in 1989 benoemd was tot secretaris van de Vereniging Het Spinozahuis. Meteen riep mijn inwendige rekenmachientje: 25 jaar geleden! Ik vond het niet nodig over mijn 'vondst' meteen te bloggen. Deze 'primeur' kon wel even wachten tot duidelijk werd dat en hoe de Vereniging dat ging vieren.

Inmiddels ontvingen de leden van de vereniging de uitnodiging voor de algemene ledenvergadering die op zaterdag 24 mei 2014 zal worden gehouden in het vroegere gemeentehuis, nu gemeenschapshuis 'de Burgt', aan de Burg. Koomansplein 1 te Rijnsburg.

's Middags zal Henri Krop (Erasmus Universiteit Rotterdam) spreken over: "Een zilveren jubileum: Theo van der Werf als secretaris van de Vereniging het Spinozahuis en als spil van het spinozisme."

Waarna aansluitend van 16.15 -17.30 uur een receptie zal worden gegeven ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de secretaris. 

Deze foto's van de secretaris in actie zijn van vijf jaar geleden – door deze blogger genomen tijdens de jaarvergadering van 27 juni 2009.