Levensverhaal van Simon Dekker!

0
1453

Simon Dekker, beter bekend als Dokter Simon, is de zus van Linda Dekker. Samen zijn zij de pleegkinderen van Helen Helmink. Deze dokter had ook een primeur: Hij was de eerste die in het huwelijksbootje stapte in Meerdijk.

Door een ongeluk verdrinkt Simon bijna in de Hummelveldse plassen. Iedereen denkt dat hij dood is en John Alberts krijgt hier de schuld van. Echter is Simon helemaal niet dood. Hij logeert op de boot van Joke Nieuwkoop. Hij lijdt aan geheugenverlies door het ongeluk en daardoor denkt dat Joke dat hij een ontsnapte gevangene is. Angela, de zus van Joke is therapeute en helpt hem om zijn geheugen weer terug te krijgen. Zowel Angela als Joke worden verliefd op Simon. Wanneer Simon in zijn slaap de liefde aan Joke verklaart is ze helemaal in de wolken en wil ze met hem naar bed. Dit gebeurt ook, maar Joke heeft daar meteen spijt van. Ze voelt zich schuldig omdat ze niets weet over zijn privé-leven. Misschien is hij wel getrouwd en heeft hij kinderen. Ook Angela heeft de vlinders flink te pakken en dit zorgt dan ook voor veel onderlinge ruzies.

Wanneer Simon weer terecht is, weet hij nog steeds niks over zijn verleden. Angela geeft hem veel steun en trekt hem erg naar zich toe. Maar dan komt Annette in het spel. Ze vindt dat hij te veel wordt aangestuurd. Angela moet voor een tijdje weg en krijgt een auto-ongeluk. Daardoor kan hij alles weer herinneren en wordt hij verliefd op Annette. Ze zijn helemaal van elkaar en gaan trouwen. Alles gaat goed tot dat Annette weg gaat. Annette gaat met haar vader op wereldreis. Maar als ze in en bus zijn in Birma wordt de bus overvallen. Ze komen allebei om.

Na de dood van Annette is Simon helemaal van slag. Hij wil totaal iets anders gaan doen en geeft zijn doktersbestaan op en wordt fotograaf. Pleegmoeder Helen is het hier niet mee eens en laat dat ook duidelijk merken. Simon wordt verliefd op Janine en zij op hem. Helaas is dit over wanneer Janin ontdekt dat Simon een one-night-stand met Martine Hafkamp heeft gehad. Toch weet Simon haar hart weer te veroveren en ze komen weer bij elkaar.

Simon vertrekt naar Ijsland om daar mooie foto's te gaan maken. Hij krijgt een fotolamp op zijn hoofd en is gelijk zijn geheugen weer kwijt. Zijn gids maakt hier gebruik van. Hij steelt al zijn fotospullen en laat hem in de steek. Dan verneemt niemand nog iets van Simon en weer denkt iedereen dat hij dood is. Janine en Linda starten een zoektocht, maar komen teleurgesteld weer naar Nederland zonder resultaat.

Op de dag dat Linda trouwt met haar Erik duikt ene Einar op. En het is een wonder, maar dat is Simon. Hij noemde zichzelf Einar en heeft op wonderlijke wijze Meerdijk terug weten te vinden. Erik zou eigenlijk naar Brazilië vertrekken na het huweiljk, maar omdat Simon net terug is blijft Linda wat langer in Meerdijk.

De liefde tussen Simon en Janine bloeit weer even op, maar dit is voor korte duur. Janine kiest namelijk toch voor Ludo. Voor Simon is er nu geen reden meer op in Meerdijk te blijven en hij vertrekt samen met Linda en Erik naar Brazilië.

In seizoen 13 komt Simon nog een keer terug naar Meerdijk. Hij wil met zijn nieuwe liefde Esther in zijn geboorteplaats trouwen. De twee hebben voor de huwelijksdag nog ruzie waardoor het lijkt dat de trouwerij niet doorgaat. Maar een dag ervoor kondigt Simon aan dat het huwelijk wel doorgaat. Janine is hier niet zo blij mee, omdat ze nog wel een beetje gevoelens heeft voor haar eerste grote liefde. Wanneer de geliefden voor het altaar staan, voltrekt zich een groot drama. Tony Fuentus, de broer van Yasmin wil wraak nemen op Ludo en richt zijn geweer op Stefano. Echter mist hij en schiet hij op Simon. Simon stort voor het altaar neer en overlijdt enkele dagen later in het ziekenhuis.

De rol van Simon Dekker werd gespeeld door Rick Engeles.