Levensverhaal van Robert Alberts!

0
622

Voordat Robert naar Meerdijk komt heeft hij een one-night-stand met Hans. Hij weet alleen nooit dat ze daardoor zwanger is geraakt van een tweeling. Pas als Hans weer naar Meerdijk komt, komt Robert erachter dat hij nog een dochter, Daantje Mus, en een zoon, Milan Alberts, heeft.

Sinds het begin van zijn leven in Meerdijk is Robert getrouwd met Laura. Maar Robert gaat vreemd met zijn secretaresse Stephanie en ze gaan scheiden. Later komen de 2 toch weer bij elkaar, en krijgen een kindje: Lotje. Helaas overlijd Lotje een paar maanden na haar geboorte aan wiegendood. Laura en Robert gaan door een hel. Wanneer en Robert weer niet van de vrouwen kan afblijven is de maat vol voor Laura, ze gaan weer scheiden. Tijden later komen ze weer dicht bij mekaar wanneer ze een zoon hebben: Sil en die in het ziekenhuis ligt.

Linda is eigenlijk het vriendinnetje van Arnie, de zoon van Robert, maar ze vind Robert ook wel interessant. Ze delen het bed met mekaar en de volgende ochtend komt Laura aanzetten. Ze is woest op Robert en duwt hem. Hij belandt met zijn rug in een spiegel en raakt verlamd. Hij moet in een rolstoel en krijgt therapie. Terwijl hij daar nog mee bezig is, gaat hij naar de keuken van zijn huis, hij betrapt Laura en Tessel daar hevig zoenend.

Arnie Alberts, de zoon van Robert, is vermist nadat hij met een vliegtuig is weggevlogen. Robert gaat samen met Laura op onderzoek uit in Venzuela. Ze vinden Arnie echter niet. Pas jaren later. Vinden onderzoekers het lichaam van Arnie. Hij wordt in Meerdijk begraven en Linda komt hiervoor weer naar Meerdijk. Robert en Linda hebben samen nog een one-night-stand.

Met Mira Brandt-Huydts heeft Robert een hele kleine affaire. Mira is de moeder van Julian en Kim Verduyn. Later adopteert Robert samen met Laura Jullian.

Robert wordt verliefd op Bowien, terwijl hij nog getrouwd is met Laura. Hij duikt echter wel achter de rug van Laura om, met Bowien het bed in. en dit gebeurd niet 1 keer, maar meerdere malen.

Mathilde helpt Robert in een moeilijke periode en Robert wordt verliefd op haar. Ze krijgen dan ook een relatie. Robert helpt Mathilde zelfs met de opvoeding van haar kind: Jarmo. Mathilde maakt het echter toch uit, omdat ze ziet dat Robert nog meer van Laura houdt.

Robert wordt verliefd op Meike en ze krijgen een relatie. Ze gaan samen bij Jef en Barbara in wonen. Wanneer Meike het uitmaakt voor Ludo is Robert kapot van verdriet. Hij raakt verslaafd aan alcohol.

Robert heeft tussendoor een fysieke relatie met Cynthia.

Hij saboteert uit jaloezie de remmen van de auto van Philip van Alfen, omdat hij met Laura gaat. Philip krijgt een ongeluk.

Robert krijgt een relatie met Valerie. Maar ook deze vrouw ziet Ludo en Valerie versiert Ludo dan ook hevig. Ze maakt het uit met Robert en gaat naar Ludo. Robert raakt hierdoor weer aan de alcohol en stapt in een auto. Onderweg rijdt hij Charlie aan. Door dit ongeluk raakt Charlie verlamd. Robert kan het niet verkroppen dat hij Charlie heeft aangereden en wil van een dak springen. Milan is net op tijd om zijn vader tegen te houden.

Door een one-night-stand met Laura, raakt Laura zwanger. Ze krijgt dan ook een kind. Laura zegt eerst dat het van Dennis is maar dat blijkt niet zo te zijn. Robert is de echte vader. Robert en Laura noemen het Sil, maar Robert wil niet de vaste opvoeder van Sil zijn. Hij probeert een goede vader voor hem te zijn.

Komt erachter dat Guus Tuinman Dennis en Arnie vroeger als baby's in het ziekenhuis heeft omgewisseld. Robert kan hier eerst niet mee leven, maar kan zich er later wel in vinden.

Wordt door Ludo ontvoerd samen met een paar andere doordat Ludo bijna is vermoord door een moordaanslag. Robert krijgt amper te eten en hij gaat dan ook bijna dood. Gelukkig laat Ludo iedereen net op tijd vrij.

Robert krijgt een relatie met Barbara. Wanneer Barbara borstkanker blijkt te hebben is Robert kapot van verdriet en weet hij niet goed hoe hij er mee om moet gaan. Robert gaat naar Janine en de 2 zoenen. Ludo komt hier op het afscheidsfeest van Nina en Florien achter en pakt Robert terug. Hij bindt hem vast aan een infuus op een tafel en zegt tegen Robert dat er alcohol in het infuus zit. Robert krijgt een hartstilstand. Hij wordt net op tijd gered. Barbara vergeeft hem dat hij met Janine heeft gezoend en samen richten ze een bedrijf op: A&F, wanneer de 2 bijna gaan trouwen komt Laura weer op Roberts pad. Robert wil naar Tokyo, maar niet met Barbara. Barbara is gekwetst en gaat niet mee dus. Robert vraagt Laura om mee te gaan, maar Laura weigert. Robert neemt vol goede moed afscheid van Laura en Sil en verdwijnt naar Tokyo

De rol van Robert Alberts werd gespeeld door Wilbert Gieske!