Levensverhaal van Job Zonneveld!

0
309

Het zal je maar gebeuren. Heb je net je leven weer op orde, mooi vrouw, fijne baan, staat er op eens een puberende zoon voor je neus! Het overkwam barman Rik de Jong, die op de begravenis van zijn ex voor het eerst zijn zestienjarige zoon zag.

Job is erg enthousiast om zijn vader weer te zien. Rik is in de eerste instantie terughoudend, maar toch groeien de twee dichter naar elkaar toe. Door het gedrag van Job hebben ze wel eens onenigheid. Als Rik zijn vriendin Gladys bedriegt, kan Job dat niet verkoppen en gaat hij bij Meneer Harmsen wonen.

Het liefdesleven van Job is ook niet zonder stoten. Hij had een relatie met Nikki, maar dat was maar van korte duur. Job wordt namelijk verliefd op de mooie Isabella Kortenaer, maar die wijst hem, na wat geflikflooi, af. Op financieel gebied gaat het ook niet goed met Job. Hij houdt ervan om op zijn tijd jointjes te roken en sluit goede drugsdeals. Wanneer hij een grafsteen voor zijn moeder Nathalie wil kopen, blijkt zijn saldo niet toereikend. Het geërfde deel van zijn moeder heeft hij er al doorheen gejaagd. Hij heeft een lening met Marco, maar daar komt hij nog verder door in de problemen. Hierdoor wordt hij gedwongen een flinke partij drugs naar Singapore te vervoeren.

Rik helpt zijn zoon hier echter mee en daardoor belandt niet Job, maar Rik in de cel in Thailand. Job blijft met schuldgevoelens achter en waant zijn vader dood. Wanneer zijn vader blijkt te leven, besluit hij om bij zijn vader te blijven de rest van zijn leven. Daarna verhuist hij samen met Rik, Anita en diens kind, naar Australië. Rik, Anita en Rikki zijn al teruggekeerd, maar Job woont er tot op de dag van vandaag.

De rol van Job Zonneveld werd gespeeld door Teun Kuilboer en Daan Roelofs.