Levensverhaal van Irene Huygens!

0
673

Irene ging als verpleegster in Afrika werken en leerde daar haar man Martijn kennen.

Na de geboorte van Ronja en Dex is Irene nog een keer onverwacht zwanger. Ze kiest daarom ook voor een abortus, zonder Martijn's mening. Martijn is woedend.

Met Martijn is Irene gelukkig getrouwd. Ze leren elkaar kennen in Afrika en gaan samen in Nederland wonen. Hun huwelijk lijkt daar echter na 25 jaar gelukkig samenzijn op te zijn, want Martijn gaat er vandoor met Barbara. Toch komt alles nog goed en Martijn en Irene gaan weer samen wonen.

Irene heeft niemand minder dan zakenman Ludo Sanders in therapie omdat hij last heeft van paniekaanvallen.

Irene steunt Ronja goed als die ongepland zwanger is van Bing en voor een abortus gaat kiezen.

Ze krijgt erge ruzie met Martijn, omdat ze volgens Martijn Ronja heeft aangezet tot abortus. Hun huwelijk loopt hierdoor gevaar, maar ze praten alles toch goed uit. Dan gaat Martijn vreemd met Irene en het blijkt nu toch echt over te zijn. Ze geven het eerst nog een kans, maar het gaat niet meer werken. Wat later raakt Irene geïnteresseerd in Ludo tot irritatie van Martijn.

Irene is blij door de aandacht van Ludo. Ze raakt verliefd en gaat samen met hem een paar keer naar bed toe. Dan komt Irene erachter dat Ludo haar gebruikt om haar zo bij Martijn weg te houden. Ze zet een punt achter hun affaire. Hierdoor komen Martijn en Irene weer bij elkaar.

Nadat Ronja en Dex het huis zijn uitgegaan besluiten Irene en Martijn om te gaan verhuizen naar Tanzania, om daar ontwikkelingswerk te doen. Ze vertrekken samen uit Meerdijk.

De rol van Irene Huygens werd gespeeld door Anita Donk.