Levensverhaal van Martijn Huygens!

0
307

Martijn leert Irene kennen in Afrika. Ze gaan trouwen en wanneer ze hun eerste kindje verwachten vertrekken ze naar Nederland.

Martijn redt Nina die out gaat na een pilletje van Dex. Martijn komt net op tijd binnen en redt haar. Martijn is woedend op Dex, maar geeft Dex niet genoeg straf volgens Irene.

Martijn heeft net als Irene een praktijk aan huis.

Hij is woedend op Irene als zij hun derde kindje via abortus weg laat halen, zonder dat met hem te overleggen.

Redt Dex en Nina bij een gasexplosie in Teluma. Hij verwijt zich later dat hij eerst Dex heeft gered in plaats van Nina omdat zij er erger aan toe was dan hij. Hij vindt dat hij als arts had moeten handelen en niet als vader.

Hij vindt dat Irene te veel met Ronja en haar abortus bemoeit. Hij denkt daarbij ook terug aan vroeger en denkt dat Irene hem op afstand houdt. Hun huwelijk gaat door een diep dal. Daarbij wordt Martijn verliefd op Barbara en daardoor blijkt een scheiding onvermijdelijk.

Heeft in eerste instantie een erge vriendschap met Barbara. Ze worden uiteindelijk verliefd en belanden bij elkaar in bed. Ze worden betrapt door de vrouw van Martijn Irene.

Hij wordt dwarsgezeten en bedreigd door Ludo, omdat hij Dex eerst heeft geholpen en daarna pas Nina. Ludo breekt zijn vingers en wil de vrouw van Martijn afpakken door met haar een affaire te beginnen. Irene komt ereachter en maakt het uit. Martijn en Irene komen weer bij elkaar.

Martijn vertrekt samen met Irene uit Meerdijk om ontwikkelingswerk te gaan doen in Tanzania.

De rol van Martijn Huygens werd gespeeld door Peter Post.

Martijn Huygens