In de hoofdrol – aardig lees- en leerboekje over Spinoza

0
388

Met geschiedenisboekjes “Terugblikken” krijgen kinderen op een leuke en laagdrempelige manier een goed overzicht van de Nederlandse geschiedenis. De vijf series zijn helemaal compleet en bestaan uit 50 spannende, boeiende en soms ontroerende verhalen over de Nederlandse geschiedenis. In deze verhalen is veel informatie uit de betreffende tijd verwerkt, zónder aan de spanning of kwaliteit van de verhalen af te doen. Aldus Educatieve Uitgeverij  Delubas.

Terugblikken serie 5 venster 22 In de hoofdrol – is gewijd aan Spinoza.

In de hoofdrol is geschreven door Margriet Cobben en geïllustreerd door Magda van Tilburg [ISBN: 978 90 5300 401 2 – 77 pagina’s – Prijs: € 12,95]

Het is bestemd voor de leeftijdgroepen: 8-10 jaar, 10-12 jaar, resp. ‘’doelgroep”: Bovenbouw (6-8), Buitenschoolse opvang, Middenbouw (3-5)

Beschrijving: De katholieke Margaretha van den Enden speelt mee in een toneelstuk van haar vaders Latijnse school. Ook meester Spinoza, een joodse leraar, heeft een rol. Maar de kerkenraad vindt dat katholieken en joden niet mogen optreden in de stadsschouwburg en dreigt het stuk te laten verbieden. Valt Margaretha’s optreden in het water? Of, erger nog, wordt haar vader opgepakt?
In de hoofdrol speelt in Amsterdam in 1657.

Door op de afbeelding te klikken komt u bij Spinoza in het bladerboek