Geen nieuw werkje over Spinoza en andere filosofen op komst

0
262

Toen ik de “zomertijd”-bijlage van mijn ochtendblad Trouw snel doorgebladerd had (allemaal over te slaan’ artikelen van niks) maakte de achterkant mij even blij: a) er werd een nieuwe actie aangekondigd: De grote denkers! En b) Spinoza werd daarbij niet vergeten! Even meende ik dus verheugd te kunnen zijn dat er een nieuw boekje over Spinoza in aantocht was en ik was benieuwd wie er de auteur van zou zijn.

                      

Tot ik zag dat het eerste deel over Nietzsche van de hand van Michael Tanner is en ik begreep dat de serie “Kopstukken Filosofie” van Lemniscaat weer eens in een nieuw jasje wordt gestoken (vertalingen van de reeks a very short introduction). Het boekje over Spinoza zal dus dat van Roger Scruton zijn dat bezoekers van dit blog uiteraard allemaal al hebben.

Regelmatig komen de dagbladen tegenwoordig met acties. Trouw had eerder al een band met afleveringen over fotografie, over het werelderfgoed van Unesco en nog meer. Nu worden 12 boekjes over filosofen uitgezet; ik neem aan niet alle gratis maar wellicht voor een habbekrats.