FOREVER YOUNG 3

0
342

De eerste PINKPOP CLASSIC, in de Zomer van 2007 gehouden, in het kader van het 25 jarig bestaan van de gemeente Landgraaf was een groot succes. 
Het nieuwe speeltje van organisator Jan Smeets lijkt een blijvertje te gaan worden. De komende jaren telt Nederland immers meer dan 2 miljoen krasse ouderen die smachten naar een dejavu-gevoel. De organisatie van Pinkpop wil dat, zo meldt het officiële persbericht, bieden door een greep te doen uit de rijke historie van het festival.
De reacties achteraf over de eerste PINKPOP CLASSIC waren unaniem lovend. Niet alleen van het publiek maar ook van de bands die op het programma willen staan. Dit succes is als een lopend vuurtje rondgegaan.

Het programma voor 2008 staat, volgens de trotse organisatie, als een huis met UB40 als topper en afsluiter. Deze Britse band verkocht vorig jaar nog 35.000 tickets voor 4 concerten in Nederland. De voorlaatste act GOLDEN EARRING was al bekend en is ook een trekker van formaat. Verder heeft de organisatie beslag weten te leggen op spannende namen als FISH, Y&T en ARNO. De eerste stond met Marillion op het podium van Pinkpop 1984. Y&T was met de hit "I Believe In You" topper op Pinkpop 1982 en ARNO schitterde als zanger van de toenmalige Belgische topper TC-MATIC op Pinkpop 1983. Hij is nog altijd zeer populair in Belgie en Frankrijk en stond dan ook tigtal keren op Rock Werchter. De organisatie heeft verder besloten om de JANSE BAGGE BEND te benoemen tot huisorkest van PINKPOP CLASSIC. Het optreden zal worden onderbroken door een special guest die ooit op Pinkpop gestaan heeft. Er staan diverse kandidaten te trappelen om als 2de act te kunnen opdraven maar de organisatie heeft de keuze nog niet kunnen maken.

Ik denk dat ik Jan Smeets dadelijk een mail ga sturen, ik mis NEIL YOUNG, alweer! Knipoog
Maurice vraagt zich hardop af: wie zouden jullie graag zien op PPClassic?

Pinkpop Classic is gepland op pinkstermaandag 28 mei.
Plaats: Megaland te Landgraaf (de voormalige draf- en renbaan).
De voorverkoop is afgleopen zaterdag, 26 januari, van start gegaan.

Pinkpop (Classic), de Amstel Gold Race, Roda JC…… 'De Limbabwanen' glimmen in ieder geval  van trots…