Even wat passen op de plaats

0
28

             Het wordt even een paar dagen stil op dit blog

Er is niet aan te ontkomen. Wil ik dit blog kunnen blijven voortzetten dan moet ik even doorbijten en van alle (duizenden) blogs van de voorbije jaren de reactiemogelijkheid stopzetten. Daarvoor moet ik elk blog openen en een vakje aanvinken – het kan niet anders.
Anders blijf ik elke dag gedwongen worden om de vele fake-reacties van de cyberpiraten te verwijderen. Dit blijft maar doorgaan. Vandaag heb ik weer rond de 75 van deze spams moeten verwijderen en nog blijven ze binnenvallen. Het is dweilen met de kraan open.
Ik vind het wel zonde van de tijd, maar ontkom er niet aan: wil ik in de toekomst met plezier kunnen blijven bloggen, dan moet ik deze klus klaren.  

Voortaan houdt ik alleen van de laatste blogs de reactiemogelijkheid open (gedurende ca. een week). Er wordt immers toch al weinig gereageerd en als dat gebeurt, dan op de meest recente blogs.

Mocht iemand op een oud blog willen reageren, dan kan dat via de bij het blog behorende e-mail (zie in de kop en rechts bij de links).

De cyberpiraten hebben in zoverre gewonnen dat zij mij tot deze verdedigingsstrategie dwingen. Maar als dat karwei geklaard is, zal dit blog een onneembare vesting blijken (voor vijand én vriend, dat wel).

't Plaatje heb ik zelf (geen haar beter…) even van internet  gepiraat.

Stan Verdult