Zoete peertjes

0
400

Zoete peertjes

 

 peertjes2_zps755c662a.jpg

Stoofpeertjes eet je vaak in de herfst en de winter. De peertjes zijn verkrijgbaar vanaf half september, maar in de prille herfst is een nazomers gerecht misschien meer op zijn plaats. Wat dacht je van zoete stoofpeertjes met rode wijn als dessert? Verras je gasten of jezelf met deze heerlijke combinatie.

Wat?
1 kilo stoofpeertjes
1 citroen
2 kruidnagels
2 kaneelstokjes
50 gram basterdsuiker
3 deciliter rode wijn
1 eetlepel aardappelmeel
takjes munt
perensuiker
vanille ijs

Hoe?
Schil de peren zo dun mogelijk en laat de steeltjes zitten. Snijd een stuk schil van de citroen en steek daar de kruidnagels in. Neem een ruime pan en doe daar de peertjes, de citroenschil, de kaneelstokjes en de suiker in. Voeg daar de wijn aan toe en schenk er water bij totdat de peertjes net onder water staan. Breng het mengsel aan de kook en laat de peertjes met een deksel op het vuur gaar stoven. Dit duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Als de peertjes gaar zijn, schep je deze voorzichtig op een schaal. Roer in een bakje het aardappelmeel los met een beetje perenvocht en giet het al roerend terug in de pan. Laat het vocht even inkoken tot een mooie saus en giet het over de peertjes. Garneren met een takje munt, een snufje perensuiker en een bolletje vanille ijs