Bietencarpaccio met pistachenotendressing

0
3

Bietencarpaccio met pistachenotendressing

 bietencarpaccio_zps7676ab78.jpg

Voorgerecht voor 4 personen

– 2 verse bietjes van gelijke grootte
– 60 gr gepelde pistachenoten
– 2 tl fijngehakte verse munt
– 1.5 el fijngehakte verse koriander
– 1 el citroensap
– 1 tl citroenrasp
– 50 ml olijfolie
– 1 tl honing
– peper &zout
– 2 handjes gemengde sla
– volle schapenfeta

Snij de bietjes in heel dunne plakjes met bv een mandoline. Giet kokend water over de plakjes totdat ze net onder staan. Laat 1 minuut garen en giet af. Verdeel de plakjes biet over 4 borden.
Hak de pistachenoten fijn. Meng ze in een kom met de verse kruiden, citroen, olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en zout. Leg een plukje sla in het midden, doe de dressing eromheen en kruimen de fetakaas erover.

Mocht je bij de Marokkaanse winkel meiknol tegenkomen dan is het ook leuk om deze af te wisselen met de biet. Het ziet er heel vrolijk uit met rood om wit.