Veggie shepherd,s pie
- 3 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 winterpeen, in plakjes
- 1 el gedroogde tijm
- 2 preien, gewassen en in ringen
- 1 schaal vegetarische fijngehakt (175 g)
- 1 blik linzen (400 g), uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 schaal verse aardappelpuree met boter (450 g)
- 75 g jongbelegen kaas 50+ (stukje), geraspt
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, peen en tijm toe en roerbak 6 min. Doe de prei erbij en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, de linzen en tomaten toe en warm door. Breng op smaak met peper en zout. 2. Schep alles in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bestrooi met de kaas en zet in het midden van de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin.