Harira [Marokkaanse soep]
ingrediënten:
voor 4 personen
1pot seitan
2 el olijfolie
2 kleine uien
2 grote tenen knoflook, geperst
1+1/2 tl gemalen komij
2 tl paprikapoeder
1 laurierblaadje
2 el tomatenpuree
1 groentebouillon
3 blikken kikkererwten [van 300 gr]
2 blikken tomatenblokjes [van 400 gr.]
3 el fijngehakte korianderblaadjes
3 el fijngehakte bladpeterselie
extra korianderblaadjes voor de afwerking
plat, Marokkaans brood
Snijd de soja bij en snijd het in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een grote (soep)pan met een dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 5 minuten op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg d seitan toe en roerbak het op matig vuur tot het bruin begint te worden
Voeg de komijn, het paprikapoeder en laurierblaadje toe en bak ze mee tot ze beginnen te geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak haar 2 minuten mee terwijl u blijft roeren. Schenk de bouillon erbij, roer goed en breng hem aan de kook.
Giet de kikkererwten af, spoel ze af en doe ze in de pan. Voeg de tomaten en gehakte koriander en peterselie toe, roer alles goed door elkaar en breng terug aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles 2 uur sudderen tot de seitan zacht is. Roer af en toe. Breng de harira op smaak met zout en peper en garneer hem met extra korianderblaadjes. Geef er brood bij