vegetarische lasagne

0
523

vegetarische lasagne

 lasagne4.jpg

Ingrediënten voor 4-5 personen:
– 2 courgettes
– ca. 12 lasagnebladen (4 lagen)
– 100 gram harde geitenkaas in plakken of geraspt

Tomatensaus(1 portie)
* Olijfolie
* 1 teentje knoflook
* 2 pakken gezeefde tomaten (van 400 gram)
* 5 sjalotjes
* versgemalen peper en zout
* bosje basilicumblaadjes

extra ingrediënten:
* 3 bosuitjes
* 1 rode of gele paprika
* 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
* paar takjes verse tijm


Bechamelsaus(1 portie)
* 500 ml melk
* 40 gram boter
* 40 gram bloem
* (versgeraspte) nootmuskaat

Bereiden:
1. Bereid de tomatensaus
en de bechamelsaus
. Schaaf de courgette in dunne plakken, dit gaat gemakkelijk met een kaasschaaf.
2. Snijdt de bosui in dunne ringetjes en rasp de paprika grof, roer samen met het gerookte paprikapoeder en de tijmblaadjes door de tomatensaus.
3. Vet de ovenschaal in met wat olie en verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem met een dun laagje tomatensaus en leg hierop de eerste 3 lasagne bladen.
4. Bedek de lasagne bladen met 1/3 van de overgebleven saus en verdeel hierover weer 1/3 van de dunne plakjes courgette. Bedek de courgette met 1/3 van de bechamelsaus en 1/3 van de geitenkaas en eindig met de lasagne bladen.
5. Herhaal dit nog 2 keer (eindig uiteraard nu niet met lasagne bladen) maar bestrooi de bovenkant van de lasagne met wat verse tijmblaadjes.