Bloemkool mais
Ingrediënten voor 12 stuks
-
400 gram bloemkoolroosjes
-
200 gram mais (uit blik)
-
1 theelepel komijnpoeder
-
1 theelepel korianderpoeder
-
½ theelepel kurkuma
-
¼ theelepel chilivlokken
-
Zwarte peper
-
1 teentje knoflook, geraspt
-
3 bosuitjes, fijngesneden
-
Handje verse koriander, fijngesneden
-
Handje platte peterselie, fijngesneden
-
200 gram bloem
-
100 ml magere melk
-
3 grote eieren
-
Zonnebloemolie
En zo maak je het
Snij van een bloemkool de roosjes fijn zodat je zo´n 400 gram bloemkoolroosjes hebt. Was deze goed af.
Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de bloemkoolroosjes toe. Breng terug opnieuw aan de kook en laat gedurende 8 minuten zachtjes koken.
Giet de roosjes af, spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
In een kom doe je de mais, de specerijen (komijn, koriander, kurkuma en chilivlokken) samen met het geraspte teentje knoflook, de fijngesneden bosuitjes en de verse koriander en platte peterselie.
In een andere kom klop je de bloem, de eieren en de melk tot een beslag. Voeg lekker wat zwarte peper toe.
Roer de mais en specerijen etc door de bloem heen en voeg als laatste de bloemkoolroosjes toe.
Zet de oven aan op zo´n 100 graden.
Zet een grote koekenpan op een niet te hoog vuur en doe een laagje zonnebloemolie erin (½ cm ong.). Als dit is opgewarmd schep je met een opscheplepel (of andere grote lepel, bijvoorbeeld een juslepel) bergjes beslag in de pan. In mijn pan pasten er 4 per keer.
Bak de bloemkool-Mais fritters per kant 3 minuten of tot ze goudbruin zijn. Leg ze even op keukenpapier om uit te lekken terwijl je de rest van het beslag opbakt.
Zet een groot bord in de voorverwarmde oven en leg de koekjes hierop. Laat ze nu 15 minuutjes verder garen.
Serveer warm of koud met een yoghurt-kruidensaus, als onderdeel van de avondmaaltijd of bijvoorbeeld as voorgerecht