Tuinbonen in roomsaus met gebakken aardappeltjes

0
1310

Duur: 30
minuten

Ingredienten:

  • 2 uien;
  • 2 paprika;
  • 3 tenen knoflook;
  • 1 pak diepvries tuinbonen (of
    verse naar keuze), de hoeveelheid komt niet zo nauw;

  • aardappeltjes naar keuze;
  • een scheut olijfolie;
  • cajunkruiden;
  • 1 pakje bourcin light.

Bereidingwijze:

  1. was de krieltjes en snij deze
    doormidden;
  2. doe ze in een schaal en meng de
    krieltjes met een scheut olijfolie en wat cajunkruiden naar smaak;

  3. laat ze daarna in een pan rustig
    goudbruin bakken. Doe hierbij de deksel op de pan zodat de krieltjes in zo'n 25
    minuten goed gaar worden;
  4. kook de tuinbonen 5 minuten en
    spoel daarna koud af;
  5. Snipper de uien en bak deze
    glazig;
  6. voeg de knoflook geperst toe en
    vervolgens de in repen gesneden paprika;
  7. Voeg tot vervolgens de tuinbonen
    toe en roerbak deze even mee;
  8. Voeg nu de boursin toe totdat
    deze warm is.
  9. Doen de tuinbonen warm op samen
    met de krieltjes.

Tips:

  • Cajunkruiden zijn niet alleen
    zout maar ook wat pittig. Als je het eten snel te pittig vindt, voeg dan niet te
    veel toe. Achteraf zout toevoegen is dus niet meer nodig. Gebruik als
    alternatief wat provinciaalse kruiden en wat zeezout;

  • Lekker met een zelfgemaakt
    knoflooksausje op basis van volle kwark;
  • Ook lekker te
    combineren met vega-spekjes. Zie voor het recept: mijn bietjesstampot met vega
    spekjes.