Duur: 30
minuten
Ingredienten:
- 2 uien;
- 2 paprika;
- 3 tenen knoflook;
- 1 pak diepvries tuinbonen (of
verse naar keuze), de hoeveelheid komt niet zo nauw;
- aardappeltjes naar keuze;
- een scheut olijfolie;
- cajunkruiden;
- 1 pakje bourcin light.
Bereidingwijze:
- was de krieltjes en snij deze
doormidden; - doe ze in een schaal en meng de
krieltjes met een scheut olijfolie en wat cajunkruiden naar smaak;
- laat ze daarna in een pan rustig
goudbruin bakken. Doe hierbij de deksel op de pan zodat de krieltjes in zo'n 25
minuten goed gaar worden; - kook de tuinbonen 5 minuten en
spoel daarna koud af; - Snipper de uien en bak deze
glazig; - voeg de knoflook geperst toe en
vervolgens de in repen gesneden paprika; - Voeg tot vervolgens de tuinbonen
toe en roerbak deze even mee; - Voeg nu de boursin toe totdat
deze warm is. - Doen de tuinbonen warm op samen
met de krieltjes.
Tips:
- Cajunkruiden zijn niet alleen
zout maar ook wat pittig. Als je het eten snel te pittig vindt, voeg dan niet te
veel toe. Achteraf zout toevoegen is dus niet meer nodig. Gebruik als
alternatief wat provinciaalse kruiden en wat zeezout;
- Lekker met een zelfgemaakt
knoflooksausje op basis van volle kwark; - Ook lekker te
combineren met vega-spekjes. Zie voor het recept: mijn bietjesstampot met vega
spekjes.