Pitabroodjes

0
1948

Pitabroodjes

Falafel

Ingrediënten voor 4 broodjes
4
pita’s
4
el
tzatziki
1
rode ui in ringen
75 gr sla
2 avocado’s in
plakjes
Olijfolie

Falafel
400 gr kikkererwten uit
blik
3 el bloem
1 tl bakpoeder
1 tl komijn
Sap van een 1/2
citroen
1/2 chilipeper
1 uitje
2 tenen
knoflook
Zeezout

Zo maak je het
Bak de pita’s af in
de oven en maak de tzatziki volgens het recept. Of kies voor kant en klare
broodjes en saus.

Meng de kikkererwten met het uitje,
de chili peper, de knoflook en het sap van de citroen tot een gladde
pasta.

Meng de bloem en het bakpoeder door
de kikkererwten.

Breng de massa op smaak met wat
zeezout en komijn.

Als het mengsel nog te nat is, voeg
je wat extra bloem toe.

Verhit de olie in een grote koekenpan
en laat het goed warm worden.

Vorm met natte handen platte
balletjes van het mengsel ter grootte van een bitterbal.

Bak de falafel aan weerszijden
goudbruin op een middel hoog vuur. Draai de balletjes voorzichtig om met een
spatel.

Neem een pita broodje en leg hier wat
sla op en daarop wat plakjes avocado.

Leg daarop 3 falafel balletjes en een
flinke lepel tzatziki.

Garneer met de rode
ui.