Stoofpeertjes
Ingrediënten
- 1
citroen - 1 kg
stoofperen - 100 ml rode wijn (of rode
bessensap) - 1
kaneelstokje - 50 g
suiker - 1
eetlepel aardappelmeel
Was de citroen, schil deze dun en
pers de citroen uit. Schil de peren; laat de kleine stoofperen heel, halveer de
grote en verwijder de klokhuizen.
Bereiding:
Breng een pan met 200 ml water en de
rode wijn (of bessensap) aan de kook. Voeg de peren, citroenschil, 2 eetlepels
citroensap, het kaneelstokje en de suiker toe. Laat de peren ca. 2 uur afgedekt
op zacht vuur in het kookvocht garen. Haal de stoofpeertjes met een schuimspaan
uit de pan, verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. Los in een kopje het
aardappelmeel op in 4 eetlepels water en bindt hiermee het kookvocht. Schenk het
kookvocht over de stoofpeertjes en serveer deze, naar keuze, warm of koud bij
vla of pudding.