Spinazietaart met wortelverassing

0
530

Spinazietaart met wortelverassing

 

 

 photo spinazieschotel_zps54f0b43f.jpg

Verwarm de oven voor op 200°C.

Het bekleden van de taartvorm:
• Laat het bladerdeeg gedeeltelijk ontdooien.
• Bestrijk ovenschaal met olie
• Bekleed de zijkant van de ovenschaal met bladerdeeg en laat de vellen iets over de rand hangen.
• Klop 1 ei los, bestrijk de bladerdeeg met het ei.

De spinazietaart:
• Verwarm een pan en bak hierin de vegetarisch spekblokjes uit.
• Pel en snipper de ui.
• Snijd de paprika in kleine blokjes.
• Fruit de ui mee in het vet van de vegetarische spekblokjes
• Voeg de paprika toe.
• Was en droog de spinazie goed.
• Voeg de paprika en de spinazie toe aan de pan en laat de spinazie slinken.
• Laat het mengsel uitlekken in een zeef met een kom eronder.
• Klop de overige eieren los en voeg het resterende ei van het bladerdeeg toe. Breng op smaak met zout en peper
• Voeg het spinaziemengsel toe aan eieren.
• Roer goed door elkaar.
• Schep het mengsel in de taartvorm.
• Verdeel de feta al brokkelend over het mengsel.
• Bestrooi met pijnboompitjes.
• Schuif de taart in de oven en bak in 25 minuten goudbruin.

 

Wortelverrassing:
• Meng de ingrediënten van de wortelverassing bij elkaar.
• Meng fijn met en staafmixer