Spinazieschotel met ei

0
534

Spinazieschotel met ei

 photo spinazieschotelmetei_zps08a3d064.jpg

Voor 4 personen;

 

 

6 eieren, 1 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 600 g, verse spinazie of diepvries,
600 g, aardappelschijfjes , 1 pot bechamelsaus met roquefort (400 g),
3 tomaten, in plakjes,

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de eieren in 7 min. hard, pel en snijd in plakjes. Verhit ondertussen de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg steeds een portie spinazie toe en laat al omscheppend slinken voordat je een nieuwe portie toevoegt. Herhaal tot alle spinazie geslonken en het vocht volledig verdampt is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

2. Leg 200 g van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Bedek met de helft van de spinazie en de helft van de plakjes ei. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Herhaal dit met weer 200 g van de aardappelschijfjes, de rest van de spinazie en de rest van de plakjes ei. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Eindig met de rest van de aardappelschijfjes. Verdeel de bechamelsaus en de tomaten erover. Bestrooi met de oregano.

3. Bak de spinazieschotel in de oven in 25-30 min. gaar.
Tip;
De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

 

1 tl oregano (potje 10 g).