Spaanse tortilla
Rasp een grote rauwe aardappel per persoon Olie in de pan, en een grote gefruite ui 1 per 2 pers.)
aanfruiten in de olie, dan aardappels toevoegen en op zacht
vuur glazig laten worden. Voeg dan 2-4 tenen geperste knoflook
toe en peper en zout naar smaak. ik doe er ook wat chillipeper
bij en zoete paprika poeder.
Klop per aardappel 1 ei los (plus 1 extra in geval van meer aardappels).
Voeg daar per 4 aardappels twee eetlepel fijngehakte peterselie aan toe.
Tevens om te varieren: 1 fijngenipperde paprika of 1 fijngesnipperde
courgette of 100 gram (diepvries)doperwten.
Alles in een kom goed doorroeren en dan 15 min. laten staan (moet flink drabbig zijn, anders nog een ei toevoegen)
Oven voorverwarmen op 225 graden. Bakblik of ovenschaal bekleden met
aluminium of bakpapier en invetten met olie. Stort de aardappelraspmengsel erin.
Schuif in de oven voor ongeveer 20-30 minuten.
Baktijd is afhankelijk van de dikte van de tortilla. Bij ongeveer 2-2,5 cm dikte
moet je het 20-30 minuten in de oven bakken. Is er bovenop een goed goudbruine
kleur verkregen dan kan ie eruit.
Laat m afkoelen en dan pas van het alu-folie aftrekken.
Serveren als borrelhap in kleine stukjes of als bijgerecht in grotere puntjes/blokjes
met eigengemaakte aiioli en brood.
Grote tortilla voor bakplaat 2 cm diepte, 90 cm oven
aardappelen
24 eieren
peper, zout, spinazie of zo
1 – 1,5 kg uien