stoofschotel van quorn of seitan en groenten

0
38

stoofschotel van quorn of seitan en groenten

tuinMRM012.jpg picture by cherinja

wat heb je allemaal nodig
quorn of seitan
zout
peper
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 kopje olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl zout
2 uien
1 kopje groente
1 blik gepelde tomaten
1 laurierblad
1 takje tijm
1 aubergine
1 courgette
broccoli
wortels
1 rode paprika
1 groene paprika
125 g yoghurt
enkele druppels citroensap
12 bosje peterselie
zo je kunt beginnen
quorn of seitan in dobbelstenen snijden kruiden met peper,zout
paprikapoeder en komijn.de olijfolie in een pan verhitten en er de geperste
teentjes knoflook in fruiten.quorn of seitan in de knoflookolie aan alle kanten bruin bakken
de uien pellen,snipperen,aan de quorn toevoegen en kort mee laten stoven
blussen met de bouillon.de gepelde tomaten met een vork platdrukken en aan de quorn toevoegen.het laurierblad en het takje tijm toevoegen.de pan sluiten en in de tot 180graden verwarmde oven schuiven en 50 tot 60 minuten laten stoven.ondertussen de aubergine courgette groen rode paprika wassen en in stukjes snijden
de groenten aan de quorn toevoegen indien nodig nog wat bouillon opgieten en nog eens 30 tot 40 minuten stoven. na het stoven de gesmoorde stukjes quorn nog maals kruiden.de yoghurt met zout,peper en citoensap mengen het gerecht in een schaal doen en bedekken met hier en daar een lepel citroenyoghurt.bestooid met gehakte peterselie serveren het is erg lekker met turks brood of met rijst