Romeinse salade met tomatendressing:
400gr. penne pasta (ik heb volkoren genomen)
2 eetlepels olijfolie
2 gele paprika's zonder zaadjes, in reepjes
1½ grote courgettes, in plakjes
2 rode uien, in smalle ringen
1 zakje pijnboompitten
2 eetlepels gehakte basilicum
Tomatendressing:
3 trostomaten in stukjes
8 gedroogde tomaten , 15 min geweekt in kokend heet water (of die op olie)
3 teentjes knoflook, gepeld
4 eetlp olijfolie
6 blaadjes basilicum
zout en versgemalen zwarte peper
Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Rooster of roerbak de paprika's, courgette en uiringen in de olijfolie in een grillpan of een wok. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekepan.
Meng en pureer de ingrediënten voor de dressing.
Schep de geroosterde groenten en tomatendressing door de pasta. Evt. wat extra olijfolie. Bestrooi de salade met pijnboompitten en basilicum.