Ratatouille
Ingrediënten
300 g aubegine
300 g courgette
1 rode 1 groene 1 gele paprika
300 g tomaten , 2 uien
2 teentjes knoflook
1 tl verse rozemarijn
1 tl verse tijm
7 el olijfolie
Zout en peper
Voorbereiding
De groente wassen,droogdeppen en schoonmaken.
De aubergines in blokjes snijden en met zout bestrooien. De courgettes in plakjes snijden.
De paprika,s in vieren snijden,schoonmaken,wassen en in reepjes snijden.De tomaten pellen, de zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
De uien en de knoflook schoonmaken.De uien snipperen en de knoflook uitpersen.
De kruiden wassen,droogdeppen en zo fijn mogelijk snijden.
De aubergines droogdeppen.
Twee el. olie in een grote koekenpan verhitte en de aubergines bakken.Dan na elkaar de courgettes en paprika in elk 2 el olie bakken.De uien en knoflook in de rest van de olie bakken.
Bereidingswijze
De groente in laagjes in een pan leggen,en met de aubergines zowel beginnen als eindigen.Elke laag bestrooien met zout, peper,uien,knoflook en kruiden.
Afgedekt op een matig vuur ? 20 min. laten smoren,zonder te roeren