Quinoa met pompoen en geitenkaas
dit eten we vandaag
Hoofdgerecht :quinoa is een uiterst voedzame graansoort die al duizenden jaren geleden
verbouwd werd door de Inca's op de hoogvlaktes van de Andes.
Dit vegetarische gerecht met quinoa kun je zowel warm als koud eten
125 gr butternut pompoen
1 takje tijm
1/2 el pompoenpitten
100 gr quinoa
1/4 el komijnzaad
25 gr geitenkaas
1/2 el sherry azijn
1 tl bloemhoning
2 el olijfolie extra vergine – Coppini
1 teentje knoflook
1 snufje zwarte peper
1 tl lichte soyasaus
1 snufje zeezout
Bereiding
1. Laat de quinoa 20 minuten in koud water weken. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
Leg de pompoenblokjes in een braadslee met de hele knoflookteentjes
, sojasaus, de helft van de olijfolie, honing, tijm (hou wat tijm achter voor de garnering)
en komijnzaadjes en schep alles even om. Bak ongeveer 35 minuten,
halverwege nog even omscheppen, totdat de blokjes zacht zijn, maar nog steeds hun vorm hebben.
3. Ondertussen de quinoa afgieten en afspoelen in een zeef.
Maak de bouillon van het bouillonblokje en doe dit samen met de quinoa in een pan.
Breng het op een matig vuur aan de kook. Draai de warmtebron lager en laat ongeveer 25 minuten,
onder af en toe roeren zachtjes koken totdat al het vocht is opgenomen.
4. Prak de geroosterde knoflooktenen en verwijder de schilletjes.
Meng dit met de rest van de olijfolie en de sherry azijn en voeg naar smaak peper en zout toe.
Giet deze dressing over de geroosterde pompoen en schep even om.
5. Meng de geroosterde groente met de quinoa en strooi hierover de verbrokkelde geitenkaas,
de pompoenpitten en een paar tijmblaadjes