Pompoensoep a la Cor
Benodigdheden:
– 1 ui
– 1-2 tenen knoflook
– 1 oranje pompoen (Liefs biologisch)
– 1 el olijfolie
– 1 tl masala kerrie
– 2 tabletten bouillon
– 100 ml creme fraiche
– 2 tl gedroogde dille of verse peterselie naar keuze
– peper en zout naar smaak
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de pompoen in acht parten met een groot mes. (Als je de soep in de pompoen wilt serveren zorg je ervoor dat je een grotere pompoen meeneemt en snijd je hem niet in stukken, maar hol je hem uit.) Verwijder, de steel, kontje, pitten en zaadlijsten en snijd de parten in blokjes. Het is niet nodig om de pompoen te schillen.
Fruit de ui en knoflook in een soeppan aan in olijfolie. Bak de kerrie ook even mee en voeg dan de pompoenstukjes toe. Even omroeren en dan zoveel water toevoegen tot de pompoen geheel onderstaat. Bouillonblokjes toevoegen en aan de kook brengen. Dan op zacht vuur koken tot de pompoen gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met de creme fraiche, peper, dille en evt. zout. Roer goed door en laat nog heel even doorwarmen maar niet koken