Pastasalade met doperwtjes,
artisjok, rucola en Parmezaanse kaas (vegetarische)
* 300 gr kringelpasta (De Cecco)
* 250 gr doperwten (diepvries)
* 6 gedroogde tomaten
* 1 blik artisjokharten
* 100 gr rucola
* 100 gr parmezaanse kaas
* 1 takje citroenmelisse
* 2 el platte peterselie
* olijfolie
* lekkere azijn
* peper en zout
Kook de pasta in ruim gezouten water gaar.
Kook het benodigde aantal minuten de doperwten mee. Zorg wel dat de pasta snel weer aan de kook komt (Na het toevoegen van de bevroren erwten, koelt het water namelijk rap af).
Snijd de gedroogde tomaten en week ze (Volgens Castellino moest dat in 1/3 azijn, 2/3 water. Ik nam rodewijnazijn.).
Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in kleine partjes.
Scheur indien nodig de rucola in kleinere stukjes.
Snijd de parmezaanse kaas in kleine stukjes.
Hak de kruiden.
Als de pasta en de doperwten gaar genoeg zijn, uit laten lekken en afkoelen, terwijl je er een flinke scheut olijfolie doorheen roert (tegen het plakken).
Meng alles door elkaar, voeg naar smaak olie, azijn, peper en zout toe en laat de smaken goed intrekken.