De KB vraagt vernieuwing van links

0
311

De Koninklijke Bibliotheek was nog maar kort geleden [27 april 2012 zie blog] gekomen met een rubriek 'Denker op het scherm': www.kb.nl/denkers. De redactie ervan is in handen van Paul van Capelleveen en Elly Verzaal. Ook Spinoza kreeg daarop een eigen pagina. Een zeer informatieve pagina, met o.a. links naar gedigitaliseerde versies van de werken van Spinoza.

Maar die rubriek is nu weer helemaal opnieuw opgezet. Jammer is dat de oude url’s niet werden gehandhaafd, dus wie Spinoza op “denker op het scherm” als favoriete pagina of ‘bookmark’ had of, zoals dit blog, een link erheen gaf, moet die weer opnieuw aanbrengen. Ach, u ontdekt het vanzelf, want aanklikken van die oude url geeft: “Pagina niet gevonden,” waarna je gaat zoeken.

Een voordeel van de vernieuwing is dat nu op de Spinoza-pagina ook een link naar “Beschrijving van de Spinoza Collectie in de KB” te vinden is, hetgeen ik aan de redactie had voorgesteld.
Echter die link werkt nog niet (geeft: "Pagina niet gevonden") en moet nog aangepast worden.

Overigens ben ik over het vernieuwde resultaat zeer tevreden: oogt fris, is zeer handig, begrijpelijk en toegankelijk opgezet en – allerbelangrijkste uiteraard – is een rijke bron van betrouwbare informatie over Spinoza en de Spinoza-studie. Chapeau!