Ovenschotelboerenkool
Benodigdheden:
– 1 kg aardappels (kruimig)
– boerenkool
vegetarische worstjes
– 1 bakje boursin cuisine knoflook & fijne kruiden
– 100 ml melk
– 40 gram margarine
Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 12 minuten gaarkoken. Boerenkool 10 minuten in aparte pan koken. Oven op 220ºC voorverwarmen. worst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Aardappels afgieten en pureren. Melk verwarmen en van aardappels puree maken. Boursin door boerenkool roeren. worst in plakjes snijden. In ovenschaal laagjes vormen van helft van boerenkool, plakjes worst en aardappelpuree. Laagjes herhalen. Enkele plakjes worst achterhouden. Margarine in stukjes over puree verdelen en schotel in midden van oven in ca. 15 minuten bruin laten kleuren. Boerenkoolschotel met rest van worst garneren.