maaltijdsalade
. Het enige dat je nodig hebt is sla en alles wat je lekker vind. Bij mij werd dat onderstaande salade. Heb ik zin in zoet, dan neem ik witte druiven, heb ik zin in een iets hartigere smaak dan verschijnen de olijven. gewoon zo’n lekkere hollandse kropsla, . Eenvoudiger, sneller en gezonder kan bijna niet.
1 krop sla
3 tomaten
1 rode of gele paprika
handje gemengde noten (ongezouten)
handje groene olijven/druiven
ruim 100 gr zachte geitenkaas
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1/2 tl mosterd
1 tl honing
Meng de olijfolie, azijn, mosterd, honing en peper en zout tot een dressing
(doe geen zout door de dressing als je alleen gezouten noten kunt vinden)
Verdeel de sla over 2 borden en strooi hierover stukjes tomaat, paprika, de noten, de gehalveerde olijven of druiven en verbrokkelde geitenkaas
Dressing erover en klaar!
TiP: noten die heerlijk in deze salade zijn, zijn cashewnoten, walnoten, pecannoten, pepita’s, pijnboompitjes, pinda’s, hazelnoten. tja, welke eigenlijk niet?