Koolrabischotel met aardappeltjes
en een salade
Koolrabi is een heerlijke groente . Je neemt één koolrabi per persoon dit recept is voor 2 personen dus nemen we 2 koolrabi’s. Je schilt ze net zoals een aardappel of appel en dan graag een halve centimeter schil eraf.
Snij ze in dunne plakken en kook ze 20 minuten in water. Een koolrabi kookt niet tot prut dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Ze moeten goed zacht zijn en dan laat je ze uitlekken in een vergiet
Als ze voldoende zijn afgekoeld om vast te pakken boter je een ovenschaal in en leg je daar een laagje koolrabi in. Laagje pittige geraspte kaas over, wat peper en zout en wat nootmuskaat. Weer een laagje koolrabi, kaas, enzovoort, enzovoort. Eindig met een laagje kaas. Giet er 80 ml volle melk overheen en zet in een oven van 180 graden.
Na 30 minuutjes is de bovenkant bruin en dan snap je niet dat je niet vaker koolrabi op tafel zet.