Tian van courgette en tomaat

0
436

Tian van courgette en tomaat

 

foto van Didy van Elten.

2 uien, in ringen
6 el olijfolie
1 aubergine, in plakjes
2 courgettes, in plakjes
2 teentjes knoflook, gehakt
1 tl oreganoblaadjes
5 stevige rijpe tomaten, in plakjes
3 bolletjes mozzarella, in plakjes
zout en peper
50-75 g Parmezaanse kaas

Uien in 2 el olie ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Aubergine in aparte pan ca 5 min zachtjes bakken in 2 el olie en halverwege keren. Ook courgette ca 5 min in 2 el olie bakken en halverwege keren. 1/3 van plakjes mozzarella apart houden. Oven voorverwarmen op 200 graden. Ui, knoflook en oregano mengen. In ovenschaal onderin laag ui-knoflookmengsel leggen. Daarop lagen tomaat, mozzarella, aubergine en courgette leggen. Elke laag bestrooien met zout en peper. Bgratineren.ovenste laag is weer mozzarella. Tian in midden van oven 40 minuten bakken. Plakjes van achtergehouden bolletje mozzarella en parmezaanse kaas over tian verdelen en nog 20 min in oven laten