Knolseldersoep met warm geitenkaasje
Ingrediënten
200 g verse geitenkaas
1 kleine knolselder
1 ui
1 preiwit
1 l gekruide bouillon
4 eetlepels pijnboompitten
1 teentje knoflook
1 chilipepertje
1 potje tapenade
boter
olijfolie
1 takje verse rozemarijn
peper en zout
Bereiding
Schil de knolselder en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd ook de prei en de ui in stukken. Stoof de groenten enkele minuten in boter. Giet er de bouillon bij en zet verder onder in water. Laat 30 minuten rustig garen. Snipper intussen de look en het ontpitte chilipepertje. Laat de pijnboompitten met de look en het pepertje kleuren in hete olijfolie. Giet door een zeef en leg op keukenpapier om te ontvetten. Strooi er zout overheen.
Snijd de geitenkaas in 4 plakjes. Leg ze op een ingevette ovenplaat en strooi er fijngesneden rozemarijn over. Zet drie minuten in een oven op 180°C om op te warmen.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met het geitenkaasje, de pijnboompitten en wat zwarte tapenade.