Champignonsoep en toast met tomatensalsa
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 bakjes kastanjechampignons
- 2 tuinkruidenbouillontabletten
- 4 tomaten (Biologisch)
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 ml soja cuisine
- verse peterselie
- 8 sneden meergranenbrood
Materialen
- staafmixer
Bereiden
Uien pellen en fijnsnijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In soeppan 2 el olie verhitten en champignons en helft van ui 5 min. zachtjes bakken. Bouillontabletten en 800 ml water toevoegen en soep 15 min. zachtjes laten koken. Tomaten wassen en in kleine blokjes snijden. Mengen met ui, rest van olie en zout en peper naar smaak. Brood roosteren. Ongeveer eenderde van champignons uit pan scheppen en rest met staafmixer pureren. Achtergehouden champignons en room erdoor roeren. Soep door en door warm laten worden. Peterselie fijnsnijden. Soep met zout en peper op smaak brengen. Salsa op toast scheppen en diagonaal halveren. Soep met peterselie garneren en met toast serveren