Kerriewitlof met peterseliepuree
Ingrediënten
-
1 witlof (750 g)
-
1 rode paprika
-
3 eetlepels tuinkruiden
-
1 theelepel kerriepoeder
-
aardappelpuree
-
verse peterselie
-
125 g gezouten cashewnoten
Bereiden
Witlof schoonmaken en bittere einden verwijderen. In pan met gezouten water ca. 7 min. koken.
Uit water scheppen en laten uitlekken. Kookvocht bewaren.
Intussen paprika wassen en in kleine blokjes snijden.
250 ml van witlofkookvocht in steelpan met paprikablokjes en groentesaus tot sausje mengen,
even aan de kook brengen tot het bindt. Kerriepoeder, peper en zout naar smaak toevoegen.
Aardappelpuree maken.
Peterselie fijnsnijden en door warme puree scheppen. Noten 2 min. in droge koekenpan bakken.
Witlof over 4 borden verdelen, groentesaus erover gieten. Peterseliepuree erbij scheppen en noten erover strooien.
eet smakelijk