Groentesoep met bonen en pasta
Voorbereiding: 10 min.
Bereiden: 15 min.
Voor 4 porties
2 wortels
2 courgettes
1 teentje knoflook
paar takjes tijn (of 1 tl gedroogde tijm)
1/2 bosje basilicum
1 bosje peterselie
1 el olijfolie
3/4 l groentenbouillon
1 kl.tomaten of een blik gepelde tomaten
zout en peper
150 gr. grote macaroni
1 blik kidneybonen
50 gr geraspte parmezaanse kaas
1) De wortels wassen en schrappen, de courgettes schoonmaken en beide groenten in dunne plakjes snijden.
2) De knoflook pellen en fijnhakken. De kruiden wassen, droogslaan en er de stelen van afsnijden. Een deel van de peterselie apart houden en de rest van de kruiden fijnhakken.
3) De olie in een grote pan verhitten. De groenten, de knoflook en de kruiden al roerend ± 2 min. stoven. Vervolgens de bouillon erover gieten.
4) De tomaten in een zeef laten uitlekken, fijnsnijden en aan de bouillon toevoegen. Alles op smaak brengen met zout en peper. De macaroni toevoegen en ± 8 min. in de soep gaar laten worden.
5) De rode bonen in de zeef laten uitlekken, toevoegen aan de soep en warm laten worden. De parmezaanse kaas erdoor roeren en de soep nogmaals met zout en peper op smaak brengen.
Bestrooien met de rest van de peterselie en direct opdienen.