Typische ingredienten van de chinese keuken

0
13
Typische ingredienten van de chinese keuken :

tofunew-1.jpg picture in Didy

Tofu : Het begon allemaal met sojamelk…. In 164 voor Christus, Werd Liu, de kleinzoon van Liu Bang, de eerste keizer van de Westelijke Dynastie Han, was op zoek naar een geneesmiddel. Hij besteedde heel wat geld om deskundigen in Chinese geneeskunde in te huren. Op een reis naar Noordelijke Berg, ging Liu proberen om een elixir te maken door

glashelder water en sojabonen te combineren. De bonen werden gemalen met water en zo werd sojamelk uitgevonden. Hun poging om het goedje terug te brengen van de verre reis, maakte dat de sojamelk stremde. Niettegenstaande, de landbouwers vonden het heerlijk en zo noemden zij het Dou Fu of Tofu.

Rijst : is afkomstig van een moerasplant en heeft dus voldoende water nodig en een temperatuur van 25 tot 30 graden. Er zijn verschillende rijstsoorten : van volle tot halfvolle, witte, rode en bruine, lange en korte, zoete en wilde rijst…

Noedels : de chinese keuken bereidt tevens vele gerechten met noedels.