Ge­vul­de to­ma­ten met gei­ten­kaas

0
584

Ge­vul­de to­ma­ten met
gei­ten­kaas

Ingrediënten

  • 100 g rijst
  • 8 trostomaten (Tasty Tom) 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • 1/2 bakje verse peterselie plat (a 20 g),
    fijngesneden 
  • 1 pakje zachte geitenkaas (rol a 150 g), in
    8 plakken

 

Kook de rijst gaar volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Snijd met een scherp mes de kapjes van de tomaten
en snijd de kapjes in kleine blokjes. Schep met een theelepel de vulling uit de
tomaten. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het sjalotje en 1 teen
knoflook tot deze licht beginnen te verkleuren. Schep de fijngesneden kapjes en
de inhoud van de tomaten erbij, laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng de saus
op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep
de rijst om met de andere teen knoflook, de komijn en de peterselie. Breng dit
mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de rijst in de
uitgeholde tomaten. Zet de tomaten in de ovenschaal en leg op elke tomaat een
plak geitenkaas. Druppel de tomatensaus erover. Zet de tomaten 10-15 minuten in
de oven tot de kaas goudbruin kleurt en gesmolten is. Serveer de tomaten met de
saus. Lekker met een groene salade