Gembertofu in sesamzaad met roergebakken spruitjes

0
369

Recept: Gembertofu in sesamzaad met roergebakken spruitjes (4 personen)

 spruitjes-met-tofu-en-sesam_zps70a5f934.jpg

Snij een blok tofu in 8 plakken. Marineer ze een paar uurtjes in sojasaus met twee teentjes uitgeperste knoflook en wat geraspte gember.

Kook 250 gram spuitjes en een zoete aardappel (in blokjes), gedurende 5 minuten. Ze moeten niet helemaal gaar worden. Spoel ze koud. Roerbak ze vervolgens in wat zonnebloemolie en zet ze warm weg.

Kluts een eitje. Doe een flinke hoeveelheid sesamzaad in een bord. Je kunt er voor het visuele effect ook nog wat zwart mosterzaad of maanzaad bij doen. Haal de tofu door het ei en vervolgens door het sesammengsel. Verhit olie in een pan en bak daarin de tofu.

Maak een saus van de overgebleven marinade door deze met wat bouillon en wat maizena te verwarmen. Drapeer dit allemaal een beetje mooi op een bord. Besprenkel het geheel tenslotte nog met wat sesamolie.

Let op: er gaat geen zout in omdat de sojasaus nogal zout is. Mocht je ketjap manis willen gebruiken in plaats van sojasaus (wat je niet moet doen) dan verandert dat de zout-zaak aanzienlijk. Let ook op de sesamolie, die verliest bij verhitting snel z’n smaak. Dus pas op het laatst toevoegen.