Gegrilde tofubrokken
met mie
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel sambal
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 bak tofu naturel (375 g), uitgelekt en in blokjes
- 250 g eiermie
- 750 g prei, in reepjes
- 2 eetlepels verse koriander (bakje a 15 g), fijngesneden
Materialen
- satéstokjes
- grillpan
Bereiden
- Marinade: meng de ketjap, 1 el olie, de sambal, de knoflook en de komijn.
- Dep de tofu droog en schep de blokjes door de marinade. Marineer de tofu minstens 30 min. in de koelkast; schep af en toe om.
- Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de tofublokjes aan de satéprikkers. Houd de marinade apart.
- Verhit een grillpan en bak de tofusaté in 6-8 min. rondom goudbruin. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de prei 5 min. Voeg de mie en de tofumarinade toe en warm 1 min. al omscheppend mee. Serveer met de koriander