Gegrilde tofubrokken

0
450
Gegrilde tofubrokken
met mie 
tofusate.jpg picture by cherinja-album
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel sambal
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 bak tofu naturel (375 g), uitgelekt en in blokjes
  • 250 g eiermie
  • 750 g prei, in reepjes
  • 2 eetlepels verse koriander (bakje a 15 g), fijngesneden

Materialen

  • satéstokjes
  • grillpan

Bereiden

  1. Marinade: meng de ketjap, 1 el olie, de sambal, de knoflook en de komijn.
  2. Dep de tofu droog en schep de blokjes door de marinade. Marineer de tofu minstens 30 min. in de koelkast; schep af en toe om.
  3. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de tofublokjes aan de satéprikkers. Houd de marinade apart.
  4. Verhit een grillpan en bak de tofusaté in 6-8 min. rondom goudbruin. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de prei 5 min. Voeg de mie en de tofumarinade toe en warm 1 min. al omscheppend mee. Serveer met de koriander

Welkom