Gegratineerde stamppot met spruiten
en prei
- 750 g
aardappels (afkokers) - 400 g
spruiten - 2
preien - peper en
zout - 1 teen
knoflook - circa 4 eetl.
olijfolie (extra vergine) - 100 g
geraspte extra belegen kaas
Voorbereiden:
Schil de aardappels, was ze en snijd
ze in stukjes. Maak de spruiten schoon. Snijd de prei in ringen van 1 cm breed
en was ze.
Bereiden:
Kook de
aardappelstukjes ongeveer 10 minuten in iets gezouten water. Voeg dan de hele
spruiten, de prei en de knoflook uit de knijper toe. Laat aardappels en groenten
nog eens circa 5 minuten zachtjes koken. Controleer of de aardappels gaar zijn.
Giet aardappels en groenten af. Laat alles nog even droogstomen. Schep
voorzichtig de olijfolie door het mengsel. De aardappelstukjes moeten heel
blijven. Schep de stamppot in een voorverwarmde schaal en strooi er royaal
versgemalen peper over. Bestrooi de stamppot met de geraspte kaas en zet de
schaal enkele minuten onder de ovengrill. Dien op zodra de kaas gesmolten is en
bubbelt.