Gebakken banaan
100 gram bloem
- 1 mespunt bakpoeder
- 1 flinke mespunt gemberpoeder (djahé)
- 2 eieren
- 1 bakje tuinkers
- 2-3 eetlepels citroensap
- olie of frituurvet
- 3 eetlepels suiker
- 2 grote of 4 kleine bananen
- zout
Stap 1
Zeef de bloem in een kom. Voeg het bakpoeder, het gemberpoeder en wat zout toe.
Stap 2
Splits de eieren. Zet het eiwitapart in een kom en doe de eierdooiers bij de bloem. Klop, met kleine hoeveelheden tegelijk, ruim 1/2 deciliter (=4 eetlepels) koud water door de eierdooiers en bloem. Zet de kom afgedekt apart.
Stap 3
Neem de tuinkers bij plukjes uit het bakje en knip van elk plukje telkens de worteltjes af. Was de plukjes in de zeef met koud water en laat ze zeer goed uitlekken. Verdeel het groen over de serveerschotel en druppel wat citroensap er over.
Stap 4
Klop het eiwit met de zeer goed gewassen en gedroogde garde stijf onder toevoeging van 2-3 druppels citroensap. Voeg regelmatig wat van de suiker toe en klop alles tot een stevig schuim.
Stap 5
Verwarm het frituurvet in de frituurpan tot 170 graden.
Stap 6
Pel de bananen en snijd de grote overdwars door. Bestrijk de bananen rondom met citroensap.
Stap 7
Roer het beslag goed door en voeg druppelsgewijs 1/2 eetlepel water toe als het beslag erg dik is. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het beslag. Stop met spatelen zodra het schuim door het beslag is opgenomen.
Stap 8
Haal de bananen door het beslag; zorg dat ze overal bedekt zijn. Laat de bananen in de frituurpan door en door warm en mooi van kleur worden. Serveer ze direct op een bed van tuinkers.