Eierpannekoek met spinazie

0
3

Eierpannekoek met spinazie

eierpannekoekenmetspinazie

125 gram tarwebloem

  • 125 gram boekweitmeel
  • zout
  • 5 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 1 flinke mespunt bakpoeder
  • 80-100 gram margarine of boter
  • 400 gram spinazie uit de diepvries
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • peper

 

Bereiding


Stap 1

Doe de bloem en het boekweitmeel met een flinke mespunt zout in de kom. Breek daar 4 eieren in en klop er langzaam de melk door. Houd 1/2 deciliter melk apart.

Stap 2

Klop tot er een glad beslag is ontstaan. Roer het bakpoeder erdoor.

Stap 3

Laat de koekepan warm worden. Smelt er een stukje margarine in. Zorg dat ook de wand van de pan vet wordt. Schep zoveel beslag in de pan dat de hele bodem is bedekt. Laat de pannekoek droog aan de bovenzijde en bijna gaar worden. Keer hem als de onderzijde van de pannekoek goed van kleur is. Bak de pannekoek aan de onderzijde. Leg de pannekoek op een voorverwarmde schotel.

Stap 4

Laat tijdens het bakken van de pannekoeken de spinazie in de groentepan ontdooien. Roer de maizena aan met de rest van de melk en voeg nootmuskaat en peper toe.

Stap 5

Maak van al het beslag pannekoeken en houd die op de schotel warm, bijvoorbeeld op het omgekeerde deksel van een pan met bijna kokende inhoud. Zet telkens het vergiet over het stapeltje pannekoeken.

Stap 6

Roer de bijna of geheel ontdooide spinazie glad. Klop er het resterende ei door. Roer tot de groente bijna kookt. Bind de spinazie met de aangelengde maizena. Voeg de kaas en naar smaak nog zout en peper toe.

Stap 7

Leg telkens een pannekoek op de broodplank. Schep een deel van de spinazie op de pannekoek. Strijk de groente daar tot op 1,5 centimeter afstand van de rand op uit. Rol de pannekoek op. Vul op deze wijze alle pannekoeken met spinazie. Snijd de rollen daarna met een scherp mes in 4 centimeter brede stukken. Dien deze zo warm mogelijk op.