Een leuk bbq feest organiseren: zo doe je dat

0
1800
bbq met vrienden

Zo organiseer je een leuk bbq feest

Wil je een leuk bbq feest organiseren? Een leuk bbq feest is niets zonder lekker weer en genoeg vleeswaren. Zo is tijdig je vlees online bestellen zeker aan te raden. In dit artikel vertellen wij je hoe je een leuke bbq organiseert waar jij en je familie en/of vrienden ongetwijfeld met plezier aan terug zullen denken. Lees snel verder en ga meteen aan deslag met onze tips.

Houd het weer in de gaten

De belangrijkste factor voor een leuk bbq feest is het weer. Slecht weer is namelijk geen weer om met de barbecue aan de slag te gaan. Echter is het weer in ons land vaak niet te voorspellen. Daarom weet je niet altijd zeker of het wel droog is op de dag dat je wilt bbq’en. Het is wel mogelijk om een bbq te organiseren als het regent, maar dan is het wel van belang om voor een partytent te zorgen. Hierdoor kan de bbq gewoon doorgaan.

Zorg voor genoeg vlees en vis

Het belangrijkste om te hebben voor de bbq is lekker vlees, zoals een Bavette en kwalitatieve vis. Belangrijk is om van tevoren te weten te komen wat je gasten zoal lekker vinden. Zo weet je wat je ze het beste kunt serveren. Zowel vlees als vis zijn beiden heerlijk op de bbq. Je kunt hierbij verder denken aan hamburgers, biefstuk, zalmspiesjes en garnalen. Voor volwassenen kun je 4 stukken vlees per persoon rekenen en voor kinderen 2 tot 3 stukken.

Vergeet de sauzen en salades niet

Vergeet ook niet wat sauzen en salades op tafel te zetten. Sauzen die veel bij de bbq worden gebruikt zijn cocktailsaus en knoflooksaus. Ook bbq saus en satésaus zijn populair. Qua salades voor de bbq kun je denken aan huzarensalade, fruitsalade en aardappelsalade. Je kunt ook zelf een sla salade maken. Zorg er echter voor dat er niet teveel salades op tafel staan. Het vlees en de vis zijn namelijk het meest belangrijk.

Koop stokbrood

Zorg er ook voor dat er voldoende stokbrood is. Stokbrood is namelijk onmisbaar op een bbq. Reken op ongeveer een derde stokbrood per persoon. Bij kinderen kun je het beste aan een vijfde deel. Houd wel echt in de gaten of er genoeg is, want je kunt beter teveel dan te weinig stokbrood hebben. Zorg er ook voor dat je lekkere smeersels hebt voor op het stokbrood, zoals kruidenboter.

Wij wensen je een leuke en geslaagde bbq toe!