Courgetterolletjes met spinazie en kaas
Nodig voor 4 personen:
2 courgettes
500 gram spinazie
1 ui
1 rode peper
2 eieren, gekookt
4 plakjes kaas
verse tijm
2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Was de spinazie in ruim koud water zodat er geen zand in achterblijft. Goed laten uitlekken. Snipper de ui fijn en snijd de rode peper in dunne reepjes (de zaadjes mag je verwijderen als het je te pittig wordt). Roerbak op hoog vuur de ui en peper met de spinazie in een drupje olijfolie. Voeg desgewenst knoflook toe. Laat de spinazie na het roerbakken uitlekken en afkoelen. Breng op smaak met zout en peper. Was de courgettes, snijd een klein stukje van de boven- en onderkant af en schaaf ze met een scherpe kaasschaaf in repen. Zo krijg je mooie dunne plakken. Maak van olijfolie en fijngehakte blaadjes verse tijm een kruidige olie met wat zout en peper. Leg de courgetterepen naast elkaar op een ovenplaat die je bekleed hebt met bakpapier en besmeer de repen met tijmolie. Rooster de courgette enkele minuten op ongeveer 200 graden. Leg de plakjes op een rij en beleg ze met een half plakje kaas, een partje gekookt ei en wat roergebakken spinazie. Rol de courgetterepen strak op en zet ze vast met een prikkertje. Op de barbecue rooster je de courgetterolletjes tot ze warm zijn en de kaas begint te smelten.