Bruschetta met linzen, tomaten en courgette

0
34
Bruschetta met linzen, tomaten en courgette
150 gram depuis linzen (of donkere berglinzen)
6 dikke sneden brood, geroosterd
1 courgette, in zeer dunne plakken gesneden
knoflookolie
14 kleine zeer verse tomaatjes, gehalveerd
handje gehakte platte peterselie

dressing:
1 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel balsamico azijn
2 eetlepels olijfolie
1-2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook, geperst
zout en versgemalen peper

Kook de linzen gaar zoals staat aangegeven op de verpakking of

zolang doorgaans staat aangegeven bij de soort linzen die je gebruikt.
Verwarm een grillpan, bestrijk de plakken courgette met de knoflookolie en grill ze in de pan.
Keer om wanneer er mooie bruine grillstrepen zijn verschenen
aan de onderkant en herhaal dit aan de andere kant.

Meng de ingrediënten van de dressing. Voeg deze aan de nog warme,

afgegoten linzen samen met de tomaten en de peterselie. Goed mengen.
Verveeld het mengsel over de geroosterde broodjes
en leg de gegrilde courgette plakjes erbovenop.