Aardappeltatin
aardappelen (pondje kriel, 500 g)
- 3 takjes tijm, gerist
- 3 el lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 potje semi-zongedroogde tomaten (a 295 g)
- 3 el olijven zongerijpte Taggia (potje 180 g)
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg (pakje 10 stuks), ontdooid
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de krieltjes in de schil 15 min. in water met zout. Giet af, laat iets afkoelen en halveer. 2. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Verdeel de tijm over het bakpapier en bestrooi met de suiker en zout naar smaak. Leg de krieltjes erop met de platte kant naar onderen. Verdeel de tomaten en olijven ertussen. Bedek met bladerdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar overlappen en stop het deeg goed in bij de randen. Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen en keer op een groot bord.